Mexiko je mezi gurmány považováno za zemi s vyhlášenou kuchyní. Nejedná se o žádnou estetickou bombu, ale o jedinečné chutě a vyváženost ingrediencí, které v takové kombinaci jinde neochutnáte. Co činí základ mexické kuchyně a co zde jednoduše musíte ochutnat?
Základní suroviny
Základní surovinou mexické kuchyně je jednoznačně kukuřice, ze které se připravují mexické tortilly. Další surovinou, která nesmí chybět, jsou fazole, avokádo, rajčata, maso, chilli, koriandr, limetky atd. Mexická kuchyně vyniká čerstvostí surovin a lepší avokádo prostě jinde neochutnáte.
Co si dát dobrého?
V Mexiku se nebojte jíst na ulici a všímejte si, kam nejčastěji chodí právě místní. Ochutnejte například tortilly plněné fazolemi, masem a zeleninou, dopřejte si tacos, které vám připraví na stovky způsobů a salsy. Salsa roja je červená pasta z rajčat a chili, pasta verde je z koriandru. Nezapomeňte ani na fajitas, fritované burritos, quesadillas či papa gratinada (zapečené brambory s chilli a cibulí). Ochutnat musíte i zdejší quacamole a tradiční omáčku mole, do které se přidává maso, čokoláda, oříšky a rozinky. Opravdová mňamka!