Pokud se vám někdy poštěstí navštívit Indii, nezapomeňte se kochat jen indickou pestrostí, ale také skvělým jídlem. Indie je rájem pro gurmány a vaše chuťové pohárky. Co však v Indii stojí za ochutnání?

Téměř vše!

Indie má natolik specifickou kuchyni, především díky koření, že za ochutnání stojí takřka vše. Na své si zde přijdou vegetariáni i milovníci masa. Skvělou volbou, jak ochutnat více pokrmů naráz, je objednat si tzv. Thálí, které se skládá z řady malých mističek, které obsahují různé omáčky, saláty a přílohu v podobě rýže či placek čapátí, které se připravují z pšeničné mouky.

Tisíce pokrmů

Indie je zemí tak velkou, že zde naleznete na tisíce různých pokrmů a jejich variant. Za ochutnávku jistě stojí butter chicken, chicken tikka masala, daal makhani, karí, kógty, vindaloo, kuře tandoori atd. Ochutnat byste měli také nejrůznější saláty, například raitu, která vás dokonale osvěží, čatný či avial z kokosového mléka. V Indii narazíte i na skvělé dezerty, například guláb (smažené kuličky s mandlemi a růžovou vodou), barfí či khír. Pozor však v Indii na stupeň pálivosti vašich pokrmů!

Similar Posts